سنگ چینی در اثر تبلور مجدد سنگ های آهکی با دولومیتی و تحت اثر عوامل درونی مانند فشار و دما، تولید می شود. سنگ چینی سختی بسیار بالایی داشته و از لحاظ علمی یک نوع سنگ آهکی است که تحت تاثیر فشار و حرارت ناشی از تزریق ماگمای داغ دچار تبلور دوباره شده است.

سنگ چینی از دسته

سنگ مرمریت است که از بلورهای سفید و یا خاکستری تشکیل شده و علت انتخاب نام سنگ چینی برای این نوع از سنگ، صدای حاصل از ضربه بر روی نمونه های نازک آن که ضخامتی کمتر از دو سانتیمتر دارند می باشد که صدایی شبیه به صدای ضربه بر روی یک ظرف چینی را می دهند. کلمه کریستال بعد از کلمه چینی در بین عامه مردم مصطلح شده  و نام دیگر سنگ چینی می باشد. سنگ های کریستال دارای بلورهای تشکیل دهنده بزرگتری در مقایسه با سنگ های چینی می باشند. کانی اصلی تشکیل دهنده سنگ چینی ، کلسیت می باشد ولی در برخی از انواع آن کوارتز نیز وجود دارد که با افزایش میزان کوارتز، میزان سختی سنگ افزایش می یابد.

اسلب سنگ چینی

در زمانهای قدیم استفاده از سنگ چینی برای نمای ساختمان بسیار متداول بوده و به خصوص در مناطق گرم سیر با استفاده از سنگهای چینی با رنگ روشن، ساختمان از گرما محافظت می شد. ولی به مرور زمان و با ورود سنگ تراورتن  با رنگ ها و طرح های متوع به بازار، استفاده از سنگ چینی از مد افتاده و به همین دلیل میزان حجم استخراج آن نیز کاهش یافته است.

یکی از آیتم های مهم برای انتخاب سنگ نما میزان استحکام اتصال سنگ به نمای ساختمان است که در صورت وجود خطر ریزش پس از مدتی ناچار به پیچ و رل پلاک کردن سنگ به نما هستیم که علاوه بر صرف وقت و هزینه باعث از بین رفتن زیبایی نمای ساختمان می شود.

سنگ های گرانیتی دارای کمترین میزان چسبندگی به نما بوده و سنگ های تراورتن با توجه به بافت متخلخلی که دارند، دوغاب به راحتی در آن نفوذ کرده و به علت جنس آهکی آنها، پیوندی قوی بین سنگ و دوغاب ایجاد می شود ولی در خصوص سنگ چینی به علت بافت متراکم آن، میزان چسبندگی و اتصال به نمای ساختمان کمتر است که در مقایسه با سنگ گرانیت باز میزان اتصال بهتری دارد لذا در حین نصب سنگ چینی در نمای ساختمان جهت اطمینان از دوام اتصال باید از اسکوپ استفاده کرد.

به دلیل مقاومت در برابر جذب رطوبت مناسبی که سنگ چینی دارد، رنگ روشن و قابللیت نظافت پذیری بالا، استفاده از آن در سرویس های بهداشتی بسیار توصیه شده و از لحاظ بهداشتی انتخاب بسیار مناسبی است که به همین خاطر استفاده از آن در مراکز درمانی بسیار متداول است.

یکی از معایب سنگ چینی، کمبود تنوع رنگ آن است که معمولاً به رنگ سفید و یا هاله ای از رنگ سفید با رگه‌های زرد می‌باشد و نیز تاثیر هوا بر روی آن است که سریع رنگ و طراوت تازگی خود را از دست می دهد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها